Yoğurtlu Yumurta
Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet ince dilimlenmiş soğan
1 adet kırmızı biber, isterseniz çekirdek içi (servis için)
1 küçük ince dilimlenmiş kırmızı biber
8 çeri domates
1 dilim ekşi mayalı ekmek
4 yumurta
2 yemek kaşığı yağsız süt
Küçük demet maydanoz, ince doğranmış
4 yemek kaşığı doğal yoğurt (servis için)
Aşama 1
Tavayı yağlayın ve biraz ısıtın. Soğan, çeri domates, karabiber ve acı biberi karıştırın. Yumuşamaya başlayana kadar pişirin.
Aşama 2
Yumurtaları süt ve maydanozla çırpın, bir başka yağlı tavada pişirin.
Aşama 3
Yoğurtla servis yapın.
Mantarlı Yulaflı Omlet
Malzemeler
500 gr mantar
4 yemek kaşığı sıvı yağ
320 gr çeri domates, ikiye bölünmüş veya 8 adet dilimlenmiş domates (pişirebilir ya da servis için kullanabilirsiniz)
2 avuç dolusu ince kıyılmış maydanoz
8 yemek kaşığı yulaf lapası (un haline de getirebilirsiniz)
10 yumurta
Aşama 1
Mantarların yarısını ince ince dilimleyin. Yapışmaz bir tavada 2 çay kaşığı yağı ısıtın. Mantarları ilave edin, kısa süre karıştırdıktan sonra kapak üzerinde 6-8 dakika kavurun. Domateslerin yarısını karıştırın, ardından kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar 1-2 dakika daha pişirin.
Aşama 2
Maydanoz ve yulaf ile yumurtaları iyice çırpın. Yapışmaz büyük bir tavada birkaç damla yağı ısıtın. Bir ¼ yumurta karışımını dökün ve neredeyse sertleşene kadar 1 dakika kızartın, krep yapıyormuş gibi ters çevirin.
Aşama 3
Mantarları da ekleyip biraz daha pişirin ve ılık bir şekilde servis edin.
Kabaklı, havuçlu omlet tarifi
Malzemeler
1 adet kabak
1 adet havuç
4 yumurta
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabaklı havuçlu omlet tarifi adım adım yapılışı
1.Kabak ve havuç rendelenir. Zeytinyağında önce havuç ardından kabak sotelenir.
2. Yumurtalar bir kaba kırılır ve çırpılır. Kabak ve havuç içine eklenir, baharatlar ilave edilir ve sıcak tavaya geri alınır.
3. Omlet iyice pişirilir, isteğe göre ortasına peynir koyulur ve servis edilir.