Pratik ve tam kıvamında kek tarifi nasıl yapılır?

Kek sevenler için Semiha Balkan Ermutlu’dan nefis bir tarif var...

Pratik ve tam kıvamında kek tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

45 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika

KALORİ

370

Kakaolu kek için malzemeler;

  • 4 yumurta
  • İki bardak şeker
  • 1 bardak Hindistan cevizi sütü
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 3 bardak un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
  • Bir tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • İsteğe göre çikolata parçaları
  • 1/2 bardak fındık ya da ceviz
  • Süslemek için krema ve çeşitli taze ya da donmuş meyveler

Tam kıvamında kek tarifi... adım adım yapılışı

1 Yumurta ve şekeri iyice mikserle karıştırdıktan sonra içine azar azar yağı ve sütü ilave edin.
2 Ardından un, tuz, kabartma tozu, tarçın, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin.
3 Spatula ile homojen bir karışım elde ettikten sonra, içine ceviz veya fındık ile çikolata parçalarını dahil edebilirsiniz.
4 Fırın kabının şekline göre yağlı kağıt ya da tereyağ ile kabınızı yağlayın.
5 Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
6 Üzerini krema ve renkli meyvelerle süsleyin.