Ramazan pidesi (çekirdekli-tohumlu)tarifi nasıl yapılır?
Farklı ramazan pidelerini denemek istiyorsanız o zaman bu tarifi denemelisiniz. Peki, biraz klasiklerin dışına çıkmak isteyenler için çekirdekli ve tohumlu ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir ramazan pidesi tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
23 dakikaKALORİ
170Ramazan pidesi (çekirdekli-tohumlu)tarifi için gerekli malzemeler
- 250 gram un
- 320 gram su
- 13 gr yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
Üzeri için
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
- Ay çekirdeği içi
Ramazan pidesi (çekirdekli-tohumlu)tarifi adım adım yapılışı
1
Su, şeker ve maya karıştırılır.
2
Un, tuz, keten tohumu ve chia tohumu birbiri ile harmanlanır.
3
Su içerisine eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
4
45 dakika mayalandırılır, mayalanan hamur pide formuna getirilerek unlu fırın tepsisine alınır.
5
25 dakika daha üzeri kapalı şekilde dinlendirilir.
6
Üzeri için yoğurt, zeytinyağı ve yumurta sarısı karıştırılır.
7
Pide üzerine tekrar şekil verilir ve sos üzerine sürülür.
8
Çörek otu, susam ve ayçekirdeği serpilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.
yemek

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi

Ramazan pidesi tarifi

Patates Köftesi Tarifi

Tokluk sağlayacak dengeli 5 günlük Ramazan menüsü

Sevgililer Günü menüsü: Sevgililer Günü için 9 yemek önerisi
