Ramazan pidesi (Tam buğday unundan) tarifi nasıl yapılır?

Ramazan ayında Ramazan pidesi yapmak istiyorsanız bu seferde tam buğday unundan yapılmış Ramazan pidesi tarifi ile geldik! Peki tam buğday unundan Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte adım adım yapılışı...

Ramazan pidesi (Tam buğday unundan) tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

130

Tam buğday unundan Ramazan pidesi tarifi için gerekli malzemeler

  • 200 gr tam buğday unu
  • 150 gr un
  • 245 ml su
  • 10 gr instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam
  • çörekotu

Ramazan pidesi (Tam buğday unundan) tarifi adım adım yapılışı

1 Su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır.
2 Un, tam buğday unu ve tuz bir kapta harmanlanır. Su içerisine eklenerek yoğurulmaya başlanır.
3 Hamurun üzeri kapatılarak 45 dakika dinlendirilir.
4 Dinlenen hamur unlu fırın tepsisine alınarak pide şekli verilir, üzeri kapatılarak 20 dakika daha dinlendirilir.
5 Hamur üzerine tekrar pide şekli verilir.
6 Üzeri için yumurta sarısı, zeytinyağı ve süt karıştırılır. Pide üzerine sürülür.
7 Susam ve çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
8 200 derecede kontrollü bir şekilde 20 dakika da pişer.