Roka salatası tarifi nasıl yapılır?
Hem kışın hem de yazın yapabileceğiniz bu roka salatası oldukça lezzetli içerikleriyle mükemmel tat sunacak. Farklı malzemelerde ekleyebileceğiniz bu lezzeti yapmasıda oldukça basit. Peki roka salatası nasıl yapılır? Tüm yapılış aşamaları ve gerekli malzemeler
KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
150Roka salatası tarifi için gerekli malzemeler
- 1/2 demet roka
- 1 avuç nane
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı ayıklanmış taze kekik
- 1 avuç ceviz
Sosu için
- 1 çorba kaşığı rende İzmir tulumu
- 1 çay kaşığı bal
- 1/4 rendelenmiş limon kabuğu
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Roka salatası tarifi adım adım yapılışı
1
Rokayı eliniz ile birkaç parçaya bölüp saklama kabına alın.
2
Nane, ceviz, kekik ve dereotu ekleyin.
3
Sos için bir karıştırma kabına 1 tutam tuz ve sirke ekleyin, tuz eriyene kadar karıştırın.
4
Ardından bal, limon kabuğu ve 1-2 tur değirmen karabiber ekleyin.
5
Zeytinyağı ile birlikte çırpın. Sos yoğun bir kıvam alınca peynir ekleyin.
6
Salata yeneceği zaman sos ile salatayı bir araya getirin. Afiyet olsun!