Sebze crumble tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli tariflere sofranızda yer açın!
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
330Sebze crumble için malzemeler;
- 1 adet pancar
- 1 adet brokoli
- 15-20 adet mantar
- 2-3 adet kırmızı çarliston biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Sebze crumble tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Brokoliyi ufak parçalara ayırın. Karbonatlı kaynar suda 1-2 dakika haşlayın.
2
Parlak yeşil bir renk alıncaya kadar bekleyin.
3
Sonra soğuk suya koyun. Pancar ve biberi brokoliye uygun boyda doğrayın.
4
Mantarları ikiye kesin.
5
Sebzeleri vok tavada zeytinyağı, sarımsak, tuz ve biberle 1-2 dakika soteleyin.
6
Fırına girebilen hafif derin bir kaba koyun, üzerlerine ufalanmış ekmek ve maydanoz serpin.
7
180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika sebzeler pişip üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.