Sebzeli ve Yulaflı Omlet Nasıl Yapılır? Diyet Kahvaltı için Sebzeli ve Yulaflı Omlet Tarifi
Günün ilk saatlerinde tükettiğimiz kahvaltının lezzetli olmasının yanı sıra bir o kadar da doyurucu ve sağlıklı olması da hepimizin aradığı özelliklerden. Bunun için size mükemmel bir tarif önerimiz var: Besleyici sebzeli ve yulaflı omlet! Peki sebzeli ve Yulaflı Omlet Nasıl Yapılır?
KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
209Kahvaltınız için kolay ve sağlıklı bir tarif mi arıyorsunuz? O zaman sebzeli ve yulaflı omlet tarifi tam size göre. Hem karnınızı uzun saatler boyunca tok tutabilecek hem de protein açısından zengin olan bu diyet kahvaltılık tarifimizi denemeden geçmeyin.
Sebzeli ve Yulaflı Omlet Tarifi için Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı lor peyniri
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (öğütülmüş)
- 1 avuç donmuş ya da yaş ıspanak ya da fesleğen
- 1-2 adet kırmızı biber
- 5-6 adet mantar
- Kıyılmış dereotu
- Susam / çörek otu / keten tohumu ve dilediğiniz çeşit baharatlar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebzeli ve Yulaflı Omlet Tarifi adım adım yapılışı
1
Yumurtaları derin bir kase içerisinde çatal yardımıyla homojen oluncaya dek çırpın.
2
Çırpılmış yumurta içerisine lor peyniri, öğütülmüş yulaf ezmesi, ıspanak, dereotu ve baharatları ilave edip tekrar çırpın.
3
Dilerseniz çörek otu, susam ya da keten tohumu da ilave edebilirsiniz.
4
Sonrasında 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyduğunuz tavada kırmızı biber ve mantarlarınızı soteleyip üzerine yumurta karışımını ilave edin ve pişirin.