Sigara Böreği Nasıl Yapılır? Çıtır ve yumuşak sigara böreği tarifi

Çeşitli iç harçlarla hazırlanabilen sigara böreğinin en çok peynirlisi tercih ediliyor. Peki, kahvaltıların, beş çayının vazgeçilmezi peynirli sigara böreği tarifi nasıl yapılır? Lezzet editörü Başak Öngel, Elele okurları için çıtır ve yumuşak sigara böreği tarifini hazırladı.

Sigara Böreği Nasıl Yapılır? Çıtır ve yumuşak sigara böreği tarifi

KAÇ KİŞİLİK

20 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

190

Sigara böreği Türk mutfak kültüründe uzun yıllardır en sevilen lezzetler arasında. Genellikle çayla birlikte tercih edilen sigar böreği ev buluşmalarının da vazgeçilmezi. (Bu tarifin ardından kısır tarifine de bakabilirsiniz)

Sigara Böreği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 100 gr beyaz peynir
  • ½ demet maydanoz
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı su

SİGARA BÖREĞİ HAKKINDA

Türk Dil Kurumu sözlüğünde sigara böreği için "Yufka arasına peynir veya kıyma koyduktan sonra sigara gibi sarılıp tavada kızartılan börek" tanımı yer alır. Sigara böreği halk arasında kalem börek olarak da adlandırılmaktadır.

Çıtır Çıtır Bir Lezzet: Sigara Böreği adım adım yapılışı

1 Yufka üçgen şekilde 10 parçaya bölünür.
2 Beyaz peynir ve maydanoz bir kabın içerisinde harmanlanır.
3 Dilimlenmiş yufka alınır ve geniş kısma harç koyularak yuvarlanır, yufka birleşsin diye ucuna su sürülür ve yapıştırılır.
4 Yufkalar bittikten sonra ısınan yağda kızartılır. Afiyet olsun.