Şırdan dolması tarifi nasıl yapılır?
Adana'nın en sevilen yöresel lezzetlerinden biri olan şırdan, bir çeşit sakatattır. İç harcı pirinç ile doldurulur. Önemli olan iyi temizlenmesidir. Şırdan nasıl yapılır? Adana lezzetini evinize taşımak istiyorsanız bu tarife mutlaka bakmalısınız. Şırdan tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
60 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
60 dakikaKALORİ
290Şırdan dolması tarifi için gerekli malzemeler
- 4 adet şırdan
- 4 adet soğan
- küçük
- 3 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
Şırdan dolması tarifi adım adım yapılışı
1
Şırdanları temizledikten sonra birkaç defa yıkayın.
2
Yıkadığınız temiz şırdanları kenara alın. Limonlu su içerisinde 2-3 saat bekletin.
3
Harç için soğanları ince yemeklik doğrayın. Üzerine baharat ekleyin.
4
Şırdanın içini karışım ile doldurun.
5
Salçalı su hazırlayarak üzerine dökün ve pişmeye bırakın. Afiyet olsun.