Soğan yahnisi nasıl yapılır? Pratik soğan yahnisi tarifi
Osmanlı Mutfağından günümüze miras kalan lezzetlerden Soğan Yahnisi, bir diğer adıyla Papaz Yahnisi, kayıtsız kalmayacağınız bir yöresel lezzet. Kalabalık misafirlerinize lezzetli bir ana yemek hazırlanmak istiyorsanız pratik yahni tarifimize göz atabilirsiniz...
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
335Soğan Yahnisi Tarifi için malzemeler
- 500 gr arpacık soğan
- 700 gr dana kuşbaşı et
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
Soğan Yahnisi Tarifi adım adım yapılışı
1
Yağları tavaya alın ardından kuşbaşı etleri ilave ederek kavurun.
2
Etler sularını salıp çektikten sonra su ve sirke ilave ederek etleri pişmeye bırakın.
3
Arpacık soğanların kabuklarını ayıklayın. Yumuşayan etlere soğan ve sarımsakları ilave edin.
4
Kavurun ardından salça ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin.
5
Yemeğin üzerini biraz geçecek kadar su ilave edin ve pişmeye bırakın.
6
Sıcakken servis edin. Afiyet olsun.