Somonlu Primavera salata tarifi nasıl yapılır
Somon dünya genelinde oldukça sağlıklı olarak kabul edilen bir balık türü. Somonu farklı türlerde yapmak mümkün. Peki primavera salata ve somon şiş birlikte nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
10Primavera salata ve somon şiş tarifi için gerekli malzemeler
- 6 yemek kaşığı haşlanmış beluga mercimeği
- 1 kase roka
- 1 kase maskolin yeşillik
- 1 adet enginar
- 6 ince dilim
- 1 adet portakal
- dilimlenmiş
- 5 ince dilim permasan peynir
- 2 adet kuşkonmaz
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
- 1/2 adet avokado
- 100 g somon
- Salata sosu için
- Zeytinyağı
- taze portakal suyu
- taze limon suyu
- tuz
- karabiber
Somonlu Primavera salata adım adım yapılışı
1
Beluga mercimeğini önceden haşlayın.
2
Roka ve maskolini yıkayın. Kuruttuktan sonra bir kaba alın.
3
Salata sosu için olan malzemeleri bir çırpma kabına alın ve karıştırın.
4
Homojen salata sosunu salata malzemelerinizin üzerine ilave edin.
5
Salatanın üzerine ince dilimlenmiş enginarlar ve portakalları koyun.
6
Kuşkonmaz ve avokado dilimlerini de ekleyip en üste kabak çekirdeklerini serpiştirin.
7
Somonu küp küp doğrayın.
8
Zeytinyağı, beyaz biber ve tuz ile marine edin.
9
Bir şişe geçirip ızgarada pişirin ve salatanızla birlikte servise sunun.