Sonbahar tartı nasıl yapılır? Brüksel lahanalı tart tarifi...

Sonbahar tartı için lezzetli bir tarifle karşınızdaydı... İşte Brüksel lahanalı tart tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları

Sonbahar tartı nasıl yapılır? Brüksel lahanalı tart tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

85

Sonbahar tartı için malzemeler;

  • 6-8 adet Brüksel lahanası
  • 1 büyük pancar
  • 1-2 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 adet milföy
  • 4 tatlı kaşığı hazır pesto veya domates sos
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sonbahar tartı nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Brüksel lahanalarını az karbonatlı kaynar suda 1-2 dakika haşlayın, renkleri canlı yeşil olana dek bekleyin. İkiye kesin.
2 Pancar ve havucu çok ufak olmayacak şekilde doğrayın.
3 Milföy hamurlarını ufak tart kalıplarına yerleştirip tercih edilen sosu sürün.
4 Üzerlerine pancar, havuç, Brüksel lahanası ve kabuklu sarımsak dişlerini koyun.
5 Az tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin, zeytinyağı sürün.
6 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika civarı, sebzeler ve milföy kızarana kadar pişirin.
7 Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.