4. Starbucks Buzlu Latte tarifi
Malzemeler
30 ml espresso (bir shot)
180 ml süt
Buz küpleri
Yapılışı:
Espressoyu moka potta ya da espresso makinasında hazırlayın.
Uzunca bir bardağa buz küplerini koyun.
Önce sütü ilave edin. Üzerine hazırladığınız espressoyu koyarak servis ediniz.
Not: dilerseniz tatlandırıcı, şeker ya da aroma verici kullanabilirsiniz.
5. Starbucks Cool lime tarifi
Malzemeler
2 adet limon
15-20 yaprak nane
2 yemek kaşığı şeker
800 ml su
Yapılışı:
Nane yaprakları ve şekeri bir kap içerisinde ovalayın. Yaklaşık 2-3 dakika ovalayın.
Limonun kabuklarını rendeleyin, suyunu iyice sıkın.
Bütün malzemeleri karıştırın ve içerisine bol buz ekleyin.
Limon dilimleri ile servis edin.
6. Starbucks Pumpkin Spice Latte tarifi
Malzemeler
2 yemek kaşığı balkabağı püresi
30 ml espresso ya da 30 ml sıcak su içerisinde çözdürülmüş 1 yemek kaşığı granül kahve
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı süt
1 adet karanfil
2 gr vanilya
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Espressoyu makinada yapabilirsiniz ya da moka pot kullanarak elde edebilirsiniz.
Eğer ikisi de yoksa 30 ml su içerisine 1-1,5 tatlı kaşığı granül kahve ekleyerek yoğun bir kahve elde edebilirsiniz.
Sütü bir tencereye alın, içerisine tarçın, karanfil, şeker, vanilya ve balkabağı püresini alarak kaynatın.
2 dakika sonra altını kapatabilirsiniz.
Bir bardağa kahveyi koyun. Sütü süzerek üzerine ekleyin
7. Starbucks Cookie Tarifi
Malzemeler
120 gr tereyağı
1 adet yumurta
200 gr un
2/3 su bardağı esmer şeker
2/3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı süt
1 çimdik tuz
5 gr vanilin
10 gr kabartma tozu
½ su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı doğranmış bitter çikolata
½ su bardağı sütlü çikolata
Yapılışı:
Tereyağını bir çırpma kabına alın içerisine şekerlerin ikisini de ekleyin. Spatula yardımı ile karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde yumurta ve sütü ekleyerek karıştırın.
Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayarak ekleyin.
Karıştırılan hamura çikolata ve fındık ekleyerek homojen şekilde dağıtın. Hamuru bir süre dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın tepsiye aralıklı dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra düz bir bardak altı ile üzerine bastırın.