5. Starbucks Cool lime tarifi
Malzemeler
2 adet limon
15-20 yaprak nane
2 yemek kaşığı şeker
800 ml su
Yapılışı:
Nane yaprakları ve şekeri bir kap içerisinde ovalayın. Yaklaşık 2-3 dakika ovalayın.
Limonun kabuklarını rendeleyin, suyunu iyice sıkın.
Bütün malzemeleri karıştırın ve içerisine bol buz ekleyin.
Limon dilimleri ile servis edin.
6. Starbucks Pumpkin Spice Latte tarifi
Malzemeler
2 yemek kaşığı balkabağı püresi
30 ml espresso ya da 30 ml sıcak su içerisinde çözdürülmüş 1 yemek kaşığı granül kahve
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı süt
1 adet karanfil
2 gr vanilya
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Espressoyu makinada yapabilirsiniz ya da moka pot kullanarak elde edebilirsiniz.
Eğer ikisi de yoksa 30 ml su içerisine 1-1,5 tatlı kaşığı granül kahve ekleyerek yoğun bir kahve elde edebilirsiniz.
Sütü bir tencereye alın, içerisine tarçın, karanfil, şeker, vanilya ve balkabağı püresini alarak kaynatın.
2 dakika sonra altını kapatabilirsiniz.
Bir bardağa kahveyi koyun. Sütü süzerek üzerine ekleyin
7. Starbucks Cookie Tarifi
Malzemeler
120 gr tereyağı
1 adet yumurta
200 gr un
2/3 su bardağı esmer şeker
2/3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı süt
1 çimdik tuz
5 gr vanilin
10 gr kabartma tozu
½ su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı doğranmış bitter çikolata
½ su bardağı sütlü çikolata
Yapılışı:
Tereyağını bir çırpma kabına alın içerisine şekerlerin ikisini de ekleyin. Spatula yardımı ile karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde yumurta ve sütü ekleyerek karıştırın.
Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayarak ekleyin.
Karıştırılan hamura çikolata ve fındık ekleyerek homojen şekilde dağıtın. Hamuru bir süre dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın tepsiye aralıklı dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra düz bir bardak altı ile üzerine bastırın.
8. Starbucks Very Berry Muffin tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
125 gr tereyağı
250 ml süt
1 yemek kaşığı sirke
200 gr şeker
250 gr un
60 gr nişasta
5 gr vanilin
10 gr kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı frambuaz (donuk)
1 su bardağı böğürtlen (donuk)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
2 yemek kaşığı soğuk tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Öncelikle süt içerisine sirke ekleyerek kenarda bekletin.
Tereyağını çırpma kabına alın. İçerisine şeker ekleyerek, kremamsı bir kıvama gelene dek çırpmaya başlayın.
Yumurta ve yoğurdu ekleyin, homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
Un, vanilya, kabartma tozu, nişasta, tuz ve tarçını bir kapta harmanlayın, eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
En son olarak sütü ekleyerek karıştırın ve kenara alın.
Donuk frambuaz ve böğürtlenleri un ve şeker ile harmanlayın.
Kek içerisine alarak spatula yardımı ile karıştırın.
Üzeri için soğuk tereyağı ve unu parmak uçları ile topaklı kum haline getirin, şeker ve tarçını ekleyerek harmanlayın.
Kek harcını muffin kalıplarına bölün ve üzerine hazırladığınız unlu karışımdan parçalar koyarak önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 23 dakika pişirin.