Tane hardallı ve limonlu Brüksel lahanası nasıl yapılır?

Brüksel lahanasının en lezzetli hali!

Tane hardallı ve limonlu Brüksel lahanası nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

54

Tane hardallı ve limonlu Brüksel lahanası için malzemeler;

  • 1 kg Brüksel lahanası
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 limon rendesi ve suyu
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Tane hardallı ve limonlu Brüksel lahanası nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Brüksel lahanalarını temizleyin. Dilerseniz bütün bırakın ya da büyükleri ikiye kesin.
2 Kaynar suya karbonatı atın, Brüksel lahanalarını ekleyin ve 1-2 dakika haşlayın, ardından süzün.
3 Tavaya zeytinyağı koyun, lahanaları 4-5 dakika soteleyin.
4 Limon suyu ve hardalı çırpıp lahanalara ilave edin.
5 Birlikte 1-2 dakika soteleyin.