Tarçınlı elma tatlısı nasıl yapılır? Tarçınlı elma tatlısı tarifi ve püf noktaları

Elma ve tarçın birleşimi mükemmel bir tat, enfes kokusuyla sıcacık bir his bırakırken tatlılara da çok yakışıyor. Peki tarçınlı elma tatlısı nasıl yapılır? Hafta sonunuz için enfes bir lezzet!

Tarçınlı elma tatlısı nasıl yapılır? Tarçınlı elma tatlısı tarifi ve püf noktaları

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

220

Tarçınlı elma tatlısı tarifinin ardından elmalı kurabiye tarifi de ilginizi çekebilir. 

Tarçınlı Elma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 küçük elma
  • 1 çorba kaşığı elma yağı
  • 1 çorba kaşığı tatlandırılmamış elma suyu
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 6 ceviz yarısı
  • kızartılmış
  • ufalanmış
  • ½ fincan yağsız ya da az yağlı vanilyalı soğuk yoğurt

TARÇIN HAKKINDA

Tarçın bünyesinde önemli antioksidanları içerir. Tarçındaki antioksidanlar, hastalık riskini düşürmeye yardımcı olabilecek iltihap önleyici etkilere de sahip. Ancak tarçının bazı türlerinin yan etkileri de söz konusu. Her bünye farklıdır bu nedenle doktorunuza danışmak önemli. Örneğin tek bir oturuşta çok fazla öğütülmüş tarçın yemek nefes alma sorunlarına neden olabilir.

Tarçınlı elma tatlısı tarifi adım adım yapılışı

1 Elmaları dörde bölün.
2 İnce ince dilimleyin.
3 Büyük bir tavayı ateşte ısıtın.
4 Elmaları koyun.
5 Yaklaşık 4 dakika pişirin.
6 Elma yağı, elma suyu ve tarçını ekleyip karıştırın.
7 6-7 dakika karıştırmaya devam edin.
8 Tabaklara servis yaparken üzerine ceviz ekin ve soğuk yoğurt ekleyin.