Ahududulu sorbe

Buz gibi tatlı keyfi!

Ahududulu sorbe

Malzemeler
550 gr. ahududu
1/2 su bardağı su
150 gr. şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tatlı taze limon suyu
Likör ya da zencefil birası

Hazırlanışı
Suyu ve ahududuları mutfak robotundan geçirin ve püre haline getirin. Elekten geçirerek çekirdeklerini ayıklayın. Tekrar mutfak robotuna alın, mısır nişastasını, limon suyunu ekleyin, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Dondurma makineniz varsa kullanım talimatına göre dondurun. Hala yumuşaksa derin dondurucuda bir süre bekletin. Buzdolabınızın dondurucu kısmında da sorbenizi yapabilirsiniz. Malzemeyi dondurucuya dayanıklı bir kaba alın. Bir saat kadar dondurun. Buzluktan çıkarıp, kabın kenarlarında oluşmaya başlamış buzları kaşıkla karıştırın. Tekrar dondurucuya koyup 30 dakikada bir tamamen kristalleşene kadar karıştırın. Likör ya da zencefil birasıyla birlikte servis edin.