Antep fıstıklı ve kaymaklı güllaç

Antep fıstıklı ve kaymaklı güllaç tarifi

Antep fıstıklı ve kaymaklı güllaç

Malzemeler:
1 kg süt
8 yaprak güllaç
350 g toz şeker
200 g file Antep fıstığı
Antepfıstığı tozu
1 rulo kaymak
Üzeri için
Çilek
File Antep fıstığı

Hazırlanışı:
Sütü geniş bir tencereye alıp kaynatın. Şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Sütü yayvan bir kaba alın. Güllaç yapraklarını süte batırarak yumuşatın. Yarısını servis kaselerinin tabanlarına paylaştırın. Üzerine küçük parçalara böldüğünüz kaymak ve file Antep fıstığı serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde süte batırarak yumuşatın ve fıstıkların üzerine paylaştırın. Kalan sütü üzerine gezdirip buzdolabında en az 5 saat dinlendirin. Kaseleri ters çevirip üzerlerini dilimlenmiş çilek ve iri kırılmış Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.