Frambuazlı mini cheescake
Frambuazlı mini cheesecake tarifi
Malzemeler:
Tabanı için
1 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
90 gr tereyağı
Dolgusu için
200 gr labne peyniri
100 gr krem peynir
100 ml krema
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı frambuaz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
Süslemek için
Frambuaz
Çırpılmış krema
Nane yaprakları
Hazırlanışı:
Frambuaz ve 1 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp yumuşayana ve ezilene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı soğutun. Bisküviyi ezerek ufalayın. Tereyağını eritip ekleyin ve karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına 1 santim kalınlığında olacak şekilde paylaştırın ve üzerini kaşıkla düzleyin. Buzdolabında soğutun. Labne peyniri, krem peynir, vanilya ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Frambuaz püresi ve unu ekleyip karıştırın. Karışımı bisküvi tabanlarının üzerine paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Cheesecake’leri fırının kapağını açarak oda ısısına gelinceye kadar fırının içinde bekletin. Buzdolabında 1 gece bekletin. Çırpılmış krema, nane yaprakları ve frambuaz ile süsleyerek servis yapın.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.