Hafif sufle
Hafif sufle tarifi...
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
80 ml toz şeker
80 ml esmer toz şeker
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı toz espresso
85 g bitter çikolata
Yarım su bardağı kakao
2 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
2 yumurtanın sarısı
5 yumurtanın beyazı
1 çay kaşığı krem tartar
2 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp için
6 çay kaşığı toz şeker
Üzeri için
Rendelenmiş çikolata Kakao
Hazırlanışı
Şekerler,
su ve toz espressoyu küçük bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca
ocaktan alın. Küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı da tencereye
ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta kakao, un ve tuzu
harmanlayın. Çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Yumurta sarılarını
ılındırarak çikolatalı harca ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta
akları ve krem tartarı geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımı ile
çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı çikolatalı karışıma
ilave edin.
Sufle kaplarının her birini tereyağı ile yağlayın ve
tabanına birer çay kaşığı toz şeker serpin. Karışımı sufle kaplarına
paylaştırın ve derin bir fırın tepsisine dizin.
Tepsiye sufle
kaplarının yarısına gelecek kadar su ilave edin. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini rendelenmiş
çikolata ve kakao ile süsleyip hemen servis yapın.
* Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.
Tatlı krizlerini bastırmak için bu tarifleri deneyin!
BİTTER ÇİKOLATALI PORTAKALLI TRUFFLE