Haytalya tarifi nasıl yapılır? Adım adım haytalya tarifi
Haytalya televizyonlardaki yarışma programlarıyla birlikte yeniden gündemde. Peki Haytalya nasıl yapılır? Haytalya tarifi için gerekli malzemeler ve haytalyanın yapım aşamalarına birlikte bakalım...
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
210 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
600Bu makalede Haytalya tarifini merak edenler için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamalarını paylaşıyoruz. Haytalya reçetesi Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Görkem Akkuş'tan geliyor...
HAYTALYA ŞERBETİ İÇİN
- 3 Su Bardağı Su
- 1.5 Su Bardağı Şeker
- 4 Yemek kaşığı Yenilebilir Gül Suyu
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 1 Su Bardağı Buğday Nişastası
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
SERVİS İÇİN
- Frambuaz veya Nar Taneleri
Haytalya tarifi adım adım yapılışı
1
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alalım ve ocağı yakalım.
2
Şeker eriyene kadar karıştıralım ve kısık ateşte 10 dakika kaynattıktan sonra gül suyunu ekleyip şerbetin altını kapatalım ve ılımaya alalım.
3
Muhallebi için çelik bir tencereye su, süt, pudra şekeri ve nişastayı alalım.
4
Tamamen homojen hale gelene kadar karıştıralım ve ocağa alalım.
5
Çırpma teli yardımıyla orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
6
Muhallebi göz göz kaynamaya başlayıp kıvam aldığında ocağın altını kısalım ve hızlı hareketlerle aynı yönde yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırarak pişirelim.
7
Bu aşamada tencereyi karıştırmayı bıraktığınız anda dibine tutacaktır bu yüzden karıştırmayı bırakmamalısınız.
8
10 dakika boyunca pişirdiğimiz muhallebiyi ocaktan alalım.
9
Bir tepsi veya borcamın içerisini ıslatalım ve muhallebiyi en fazla 1 cm kalınlığında olacak şekilde içerisine döküp yayalım.
10
Her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde yaydıktan sonra muhallebimizi 3 saat boyunca buzdolabında dinlendirelim.
11
Dinlenen muhallebinin üzerine şerbetin 2 su bardağını dökelim ve baklava dilimi şeklinde dilimleyip kaselere paylaştıralım.
12
Kalan şerbeti de kaselere paylaştırdıktan sonra meyve ilavesiyle servis edelim.