Limon kremalı bisküvi

Limon kremalı bisküvi tarifi

Limon kremalı bisküvi

Malzemeler:
250 g tereyağı (oda ısısında)
1 paket vanilya
80 g pudra şekeri
225 g un
75 g mısır nişastası
Limonlu krema için
4 limon
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır nişastası
125 g tereyağı (oda ısısında)
Üzeri için
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Limonlu krema için limonların kabuklarını ince rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtaları ve vanilyayı sos tenceresine alıp iyice çırpın. Şeker, limon suyu, nişasta ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 9-10 dakika pişirin. Tereyağını ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp 3 dakika çırpın ve soğumaya bırakın. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Un ve nişastayı ekleyerek karıştırın. Hamurdan 2 tatlı kaşığı kadar parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. Çatalı una bulayıp izi çıkacak şekilde hamurların üzerine bastırın. Fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 17 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Bisküvilerin arasına limonlu krema sürüp sandviç şeklinde kapatın ve üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.