Mereng

Farklı bir tat!

Mereng

Malzemeler:
• 4 adet yumurta beyazı
• 200 gr şeker
Krema için;
• 500 ml süt
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı un
• 8 yemek kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Yumurtanın beyazını köpük olana kadar çırpın. Şeker ilave edin, üç dakika daha çırpın. Fırını önceden 130 derece ısıtın. Merenge istediğiniz şekli vererek fırın tepsisine dizin, 30 dakika pişirin. Kreması için 300 ml sütü kaynatın. 200 ml süte bütün malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Kaynayan süte diğer malzemeleri ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Soğutun. Soğuyan kremayı merengin içine dökün ve şeftali dilimleriyle servis edin. 

Fındıklı Mereng
Merengi, malzemelerin içine fındık tozu karıştırarak da yapabilir, farklı bir tat ve görüntü elde edebilirsiniz.