Rum baba

Rum baba tarifi

Rum baba

Malzemeler:
Hamuru için

250 g un
75 g tereyağı (oda sıcaklığında)
20 g toz şeker, 3 g tuz
10 g yaş maya
40 ml su, 4 yumurta
20 g tereyağı
Şerbeti için
500 ml su
400 g toz şeker
150 ml rom
1/2 çubuk vanilya
1/2 portakal kabuğu rendesi
1/2 limon kabuğu rendesi
1 çubuk tarçın
1 yıldız anason
2 diş karanfil

Hazırlanışı:
Un, şeker ve tuzu derince bir kabın içinde karıştırın. Mayayı su ile açıp, tüm hamur malzemesini birleştirin ve karıştırmaya devam edin. Hamuru 30 dakika mayalandırın. Pişirme yapacağınız kalıbı yağlayın ve unlayın. Mayalanan hamuru kalıba alın, dilerseniz muffin kalıbı kullanabilir ve tek kişilik porsiyonlar şeklinde de hazırlayabilirsiniz. 30 dakika daha mayalandırın. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Bütün şerbet malzemesini tencereye alın ve 15 dakika kaynatarak süzdürün. Ardından soğumaya bırakın. Pişen hamurları sıcakken şerbet içine atın ve şerbetini çekene kadar bekletin. Soğuk olarak servis edin.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.