Tavuklu Sebze çorbası tarifi nasıl yapılır?
Sebzeli tavuk çorbası denemeye ne dersiniz? Nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu tarif size göre! Tavuklu sebzeli çorba tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
100Tavuklu Sebze çorbası tarifi için gerekli malzemeler
- 100 gr tavuk göğüs eti
- 10 bardak su
- 1 kereviz
- 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
- 1 havuç
- 1 dal kereviz sapı
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- 100 ml krema
- 1 limonun suyu
- Tuz
- karabiber
Tavuklu Sebze çorbası tarifi adım adım yapılışı
1
Suyu tencereye alıp kaynatın. Tavuk etini ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Et ılınınca çorba kaşığına sığacak şekilde küpler halinde kesin.
2
Kerevizin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
3
Mercimeği ayıklayıp bol suyla yıkadıktan sonra süzün. Kerevizi suyun içinden çıkarıp süzün.
4
Kereviz sapını ince doğrayın. Kalan 8 bardak kadar suyu süzerek derin bir tencereye aktarın.
5
Bir taşım kaynatıp mercimeği ilave edin. 10 dakika kadar haşlayıp arpa şehriye, kereviz sapı, rendelenmiş havuç, küp şeklinde doğranmış tavuk eti ve kerevizi ekleyin.10 dakika daha pişirin.
6
Çorbanın terbiyesi için, krema, iki çorba kaşığı kaynamakta olan çorbanın suyu ve kalan yarım limonun suyunu bir kasede iyice karıştırın.
7
Terbiyeyi çorbayı ocaktan almadan bir dakika önce azar azar ilave ederek karıştırın. Ocaktan alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.