Temaki Sushi tarifi nasıl yapılır?
Yosunla yapılan konik şeklini verdiğimiz Temaki diğer sushilerden farklı bir şekil ile sunuluyor. Temaki sushi ev partilerinde veya aile toplanmalarında sıkça tercih edilen sushi türlerinden. Peki Temaki sushi nasıl yapılır? İşte Temaki sushi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşılamaları...
KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
40Temaki Suşi "elde şekillendirilen suşi" olduğu ve elle yuvarlandığı için sushi matı gibi özel bir ekipmana ihtiyaç duymaz. Neleri ekleyebileceğiniz konusunda hiçbir kural yoktur, bu nedenle Temaki Sushi'yi istediğiniz hemen hemen her şeyle doldurabilirsiniz. Bu yazımızda Temaki Suşi tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. Asya mutfağı ilginizi çekiyorsa somon sashimi, uramaki, nigiri sushi, maki tariflerine de bakabilirsiniz.
Temaki tarifi için gerekli malzemeler
- 6 yaprak yosun
- 430 ml su
- 320 gr sushi pirinci
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 6 dilim yengeç bacağı
- 5 Salatalık
- jülyen ince kesilmiş
- 1 adet avokado
- ince kesilmiş
- Susam
- Çörek otu
- Zencefil turşusu
- Soya sos
Temaki sushi tarifi adım adım yapılışı
1
Pirinçleri bol suda yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suda pişene kadar haşlayın.
2
Bir kapta sirke ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpın.
3
Pirinç içerisine ekleyin ve karıştırılır, soğumaya bırakılır.
4
Yapraklar serilir içerisine pirinç eklenir ve yayılır. Sebzeler ve yengeç bacağı eklenerek huni şekli verilir.
5
Susam, çörekotu, soya sos ve zencefil turşusu ile servis edin.