Tournedos Rossini nasıl yapılır? Danilo Şef’in nefis tarifi...

Danilo Şef’in imza tabaklarından olan ve Masterchef yarışmasında her sene yapılan tariflerinden biri olan Tournedos Rossini görüntüsüyle iştah kabartıyor. Peki, bu enfes tarif nasıl yapılıyor? Malzemeleri neler? Gelin birlikte bakalım...

Tournedos Rossini nasıl yapılır? Danilo Şef’in nefis tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

50 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

60 dakika

KALORİ

720

Tournedos Rossini malzemeler:

  • Bütün dana bonfile kol
  • Foıe gras
  • Taze biberiye
  • Taze kekik
  • Zeytinyağı
  • Maldon tuz
  • Karabiber
  • Semolina (panelemek için)

Demi glace sos için malzemeler:

  • İlikli dana kemik
  • Domates salça
  • Nişasta
  • Kuru soğan
  • Havuç
  • Sarımsak
  • Sap kereviz
  • Kuru kızılcık
  • Kırmızı üzüm suyu (fermente)
  • Tereyağı
  • Defne yaprağı

Patates için malzemeler:

  • Patates
  • Sade yağ
  • Tuz
  • Ördek yağı (foıe gras)
  • Trüf mantarı yağı

Garnitür için malzemeler:

  • Taze trüf mantarı
  • Baby pazı yaprakları
  • Tereyağı

Tost ekmek için malzemeler:

  • Un
  • Tuz
  • Toz şeker
  • Kuru maya

Danilo Şef’in nefis tarifi: Tournedos Rossini adım adım yapılışı

1 Öncelikle patates garni yapımından başlanması gerekir.
2 Bunun için patatesleri temizleyin ve yuvarlak şekilde kesin.
3 Tuzla marine ederek, sade yağ, ördek yağı ve trük yağı ekleyerek 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
4 Patatesler tamamen yağın içerisine kalarak pişmelidir.
5 Daha sonra tost ekmeklerini yapmaya geçilmelidir. Bunun için kuru maya ve şeker su ile açılır içerisine un eklenerek 5-6 dakika boyunca yoğrulur.
6 Mayalanmasını bekleyin ve sonrasında 200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
7 Pişme işlemi bitince yuvarlak şekilde kesin ve üzerine tereyağ sürün.
8 Tüm bunlar bittikten sonra Demi Glace sosun yapımına geçin.
9 Bunun için 10 cm’lik kesilen ilikli kemikleri 200 derecelik fırında renk alana kadar kızartın.
10 Diğer taraftan kuru kızılcık ve bütün sebzeleri brunuaz şeklinde doğrayarak küçük bir tencerede karamelize olana kadar soteleyin.
11 Bu işlemlerin ardından salçasını verip 5 dk. Soteleyin.
12 Fermente üzüm suyu ve 500 ml su ilave ederek pişirin.
13 Daha sonra fırınlanmış ilikli kemikleri ilave ederek pişirin ilikler eriyip sos olduğunda süzerek tekrar ocakta sosu çektirin, son olarak tatlandırarak tereyağı ile bağlayıp sonlandırın.
14 Son olarak bonfileyi ve foie grası hazırlıyoruz.
15 Bunun için bonfilenin dış kısmı temizlenir ve 200 gram olacak şekilde porsiyonlanır.
16 İp ile orta kısmından bağlanır.
17 Foie grası bıçağı sıcak suya batırarak dilimleyin.
18 Foie gras semolina ile paneleyerek kızgın tavada pişirin, bu aşamada fazla pişirmemeye dikkat edin çünkü tavada foie gras tamamen yağa dönüşebilir.
19 Tuz ve karabiberle sezone olmuş bonfileyi döküm tavada taze baharatlarla ve tereyağı ile birlikte istenilen dereceye gelene kadar pişirin.
20 Tabaklarken tost ekmeğini tabağın ortasına koyun, baby pazıları tereyağında 3-4 dakika soteleyin ve üzerine yerleştirin.
21 Üzerine bonfileyi ekleyin ve foie gras ile trüf mantarını ilave edin.
22 Bonfilenin hemen yanına ördek yağında pişirdiğimiz patatesleri yerleştirin ve son olarak demi glace sosunu etin hemen yanına 2 kaşık kadar döküp tamamlayın.