Ayran çorbası

Yapımı kolay ve lezzetli bir tarif...

Ayran çorbası

Malzemeler
1 su bardağı buğday
1 kg süzme yoğurt
Tuz
Nane
2 kaşık zeytinyağı
Toz kırmızı biber 

Hazırlanışı:
Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayarak buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün. Yoğurdu suyla karıştırarak, ayrandan daha kıvamlı bir hale getirin. Dilediğiniz kadar tuz ilave edin, buğdayları içine atarak karıştırın. Mevsime göre kuru ya da taze nane ile tatlandırın. Zeytinyağını tavada hafifçe kızdırarak toz kırmızı biberi içine atın, bir kez çevirip hemen altını kapatın. Soğuduktan sonra ayran çorbasının üzerine bir kaşık yardımıyla az miktarda dökerek servise hazırlayın.