Fırında kremalı ve çıtır soğanlı sebze

Fırında kremalı ve çıtır soğanlı sebze tarifi

Fırında kremalı ve çıtır soğanlı sebze

Malzemeler
200 g brokoli
150 g karnabahar
4 havuç
400 ml krema
1 su bardağı krem peynir
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Tuz
Karabiber
Çıtır soğan için
1 şişe soda
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
Tuz
100 g arpacık soğanı
Kızartmak için
Ayçiçek yağı

Brokoli ve karnabaharı iri parçalara ayırın. Havucu yuvarlak doğrayın. Sebzeleri ayrı tencerelerde hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın. Krema, krem peynir, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. Suyunu süzdüğünüz sebzeleri ilave edip karıştırın. Kremalı sebzeyi hafif yağladığınız bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Çıtır soğan için soda, süt ve karbonatı bir kasede karıştırın. Un ve tuzu yayvan bir kapta harmanlayın. Dörde böldüğünüz arpacık soğanları önce una, sonra sodalı karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Çıtır soğanlarınızı fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine yayın. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.