Fırında sarımsaklı tavuk
Malzemeler
4 parça kalçalı tavuk but
8-10 diş sarımsak
8 taze patates
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik dalları
Hazırlanışı
Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin ve tavukların aralarına yerleştirin. Sarımsak dişlerini kabuklu olarak ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Taze kekik dallarını dizip üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
4 parça kalçalı tavuk but
8-10 diş sarımsak
8 taze patates
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik dalları
Hazırlanışı
Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin ve tavukların aralarına yerleştirin. Sarımsak dişlerini kabuklu olarak ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Taze kekik dallarını dizip üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.