Kadınbudu köfte tarifi nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli tarif
Trakya'nın meşhur yemeklerinden biri olan kadınbudu köfte, besleyiciliği ve lezzetiyle öne çıkan bir tarif. Ana yemek ya da meze olarak tüketilen kadınbudu köfteyi mutfaklarınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Adım adım kadınbudu köfte tarifi veriyoruz...
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
249Misafir davetlerinde en çok tercih edilen yemeklerden biri de köftedir. Her yörenin kendine özgü bir köftesi mutlaka olur. Farklı yapımı ve besleyici ile dikkat çeken köftelerden bir tanesi de kadınbudu köfte. İsteğe göre fırında, ocakta ya da ızgara da pişirilebilir. İşte lezzeti ile damakta hoş bir tat bırakan kadınbudu tarifi…
Kadınbudu köfte tarifi için malzemeler
- 500 gr. kıyma
- 2 soğan
- 3 yumurta
- 1.5 çay bardağı pirinç
- ½ demet maydanoz
- 1’er çay kaşığı karabiber-kekik ve kimyon
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz
Kadınbudu köfte tarifi adım adım yapılışı
1
Soğanları soyup ince ince kıyın.
2
Pirinci tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip ince kıyın
3
Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, 1 yumurta, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve kimyon ilave edip yoğurun.
4
Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
5
Kalan 2 yumurtayı çırpın. Köftelerı sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın
6
Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın.
7
Kağıt havlu üzerine alıp servis tabağına dizin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.