Narenciye soslu tavuk pirzola
Tavuk etiyle lezzet uyumunu yakalayın.
Malzemeler
4 tavuk pirzola
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım portakalın suyu
Yarım limonun suyu
1 mandalinanın suyu
3~4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı portakal ve mandalina kabuğu rendesi
Tuz
Üzeri için
Birkaç dal taze kişniş
Buğday salatası için
1.5 su bardağı haşlanmış buğday
1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
4 salatalık turşusu
1 domates
Sosu için
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı koruk ekşisi
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri için
Taze kişniş yaprakları
Tavuk pirzolaları zeytinyağında mühürleyin. Portakal suyu, limon suyu, mandalina suyu, ezdiğiniz sarımsak, bal, rendelenmiş portakal ve mandalina kabuğu bir kasede karıştırın. Tuz ile tatlandırıp tavuk pirzolaların üzerine ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Buğday salatası için haşlanmış buğdayı bir servis tabağına alın. Dilimlenmiş siyah zeytin, küp doğradığınız salatalık turşusu ve domatesi ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tavuk pirzolalarınızı üzerine taze kişniş yaprakları ilave ederek ve yanında buğday salatasıyla servis yapın.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.