Pancar çorbası
Pancar çorbası tarifi
Malzemeler
2 orta boy kırmızı pancar
1 soğan
30 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 litre su
Tuz
Kruton ekmek
HazırlanışıX
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Pancarların kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kıyılmış soğan ve pancarı tencereye alıp soteleyin. Pancar rengini bırakmaya başlayınca suyu ilave edin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ekleyip ocaktan alın. Ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaşça ve karıştırarak çorbaya ekleyin. çorbayı 10 dakika daha pişirin. Kruton ekmeklerini ekleyip servis yapın.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.