Pekan cevizli ekmek

Pekan cevizli ekmek tarifi

Pekan cevizli ekmek

Malzemeler:
200 g pekan cevizi
18 g taze maya
2 yemek kaşığı bal
250 ml ılık su
40 ml zeytinyağı
400 g un
100 g tam buğday unu
8 g tuz

Hazırlanışı:
Pekan cevizlerini fırında ya da ocak üzerinde yakmadan 10 dakika kavurun. Daha sonra bıçak yardımıyla ufak parçalara bölün. Maya ile balı karıştırıp 10 dakika bekletin. Zeytinyağını ilave edin. Un, tuz ve kavrulmuş cevizleri karıştırıp, azar azar mayalı karışıma ekleyerek karıştırın. Hamuru 10 dakika kadar yoğurun. Yoğururken biraz un ilave edebilirsiniz. Hamuru içi yağlanmış bir kaba hamuru alın ve üzerini streç filmle sıkıca kapatıp yaklaşık bir saat ılık ortamda dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgahın üzerinde hafifçe yoğurarak havasını alın. Hamura şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp fırının içinde bir saat daha dinlendirin. Fırının alt kısmına bir tas kaynar su koyun. Ekmeğinizi 230 dereceye ayarlı fırında bir saat pişirin. Bir saat dinlendirip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.