Pesto humus tarifi nasıl yapılır? Sedefnaz Yaşar'ın yorumuyla pesto humus
Plaza İnsanı Mutfakta kitabının yazarı Sedefnaz Yaşar’ın yorumuyla nohut, fesleğen ve tahinin muhteşem uyumuna tanıklık edin.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
379Pesto humus tarifinin ardından yine Sedefnaz Yaşar'dan limonlu enginar tarifine de bakabilirsiniz.
Pesto humus için malzemeler
- 3 su bardağı nohut (geceden suda bekletilmiş ve ardından haşlanmış)
- 1 demet taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı Antep fıstığı ya da dolmalık fıstık
- 1.5 adet limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (parmesan ya da eski kaşar kullanılabilir)
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 2 adet buz
Pesto humus adım adım yapılışı
1
Geceden nohutu ıslatın. İçine birer çay kaşığı karbonat ve tuz eklemeyi unutmayın.
2
Ertesi gün nohutu haşladıktan sonra tüm malzemeleri ekleyin, blendırda veya güçlü bir rondoda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
3
Karışımın renginin biraz daha yeşil olmasını isterseniz, içine Antep fıstığını daha fazla ilave etmelisiniz.
4
Servis için; üzerine fıstık, fesleğen yaprakları ve zeytinyağı dökmeniz yeterli.