Pirinçli et şiş
Pirinçli et şiş tarifi
Malzemeler:
800 gr dana fileto
1.5 su bardağı basmati pirinci
30 gr Hindistan cevizi
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sos için
200 ml süzme yoğurt
1 salatalık
2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
Yarım misket limonun suyu
Hazırlanışı:
İri parçalar şeklinde kestiğiniz etleri şişlere geçirin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bir fırça yardımıyla etlerin üzerine sürüp 1 saat bu şekilde dinlendirin. Şişleri ısıtılmış tavada çevirerek kızartın. Sos için, yoğurdu çırpın ve kıyılmış salatalığı ekleyin. Kıyılmış naneyi ve limon suyunu ekleyin. Etler kızarırken pirinci yıkayıp süzün ve zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. 2 su bardağı su ekleyin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pilavı Hindistan cevizi ile karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine et şişleri dizip yanında sosla birlikte servis yapın.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.