Pirinçli ve yoğurtlu köfte

Pirinçli ve yoğurtlu köfteyi deneyin!

Pirinçli ve yoğurtlu köfte

Malzemeler
200 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
6 su bardağı su
2 patates
1 havuç
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Tereyağı
Kuru nane


Hazırlanışı
Patateslerin kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip patates büyüklüğünde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Kıyma, pirinç, tuz ve karabiber ile karıştırarak iyice yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar alıp ıslattığınız avucunuzun içinde yuvarlayarak top köfteler yapın. Unu düz bir tabağa alın. Köfteleri una bulayın. 6 su bardağı suya bir tutam tuz ekleyip tencerede kaynatın. Köfteleri ve küp şeklinde kesilmiş patates ve havucu kaynar suya ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin. Limonun suyunu sıkıp yoğurt ve yumurta sarısı ile birlikte bir kasede iyice karıştırın. Bu karışıma çorbanın suyundan azar azar 5 yemek kaşığı ilave edin ve elde ettiğiniz terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Tereyağında kızdırılmış naneyi üzerine gezdirip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.