Sebzeli levrek fileto
Sebzeli levrek fileto tarifi
Malzemeler:
2 parça levrek fileto
1 kabak
1 havuç
1 kırmızıbiber
1 pırasa
1 kerevizin yeşil sapı
1 kahve fincanı zeytinyağı
Sosu için
2 yemek kaşığı pekmez
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Hazırlanışı:
Kabak, havuç, kırmızıbiber, pırasayı jülyen doğrayın. Kereviz sapını uzun kesin. Hepsini zeytinyağında soteleyin. Levrek filetoları 2’şer cm kalınlığında doğrayıp, sotelediğiniz sebzelere ilave edin. Pekmez, üzüm sirkesi, kırmızı pul biber ve tuzu bir kasede karıştırın. Pişen sebzeli balığa ilave edip, 2 dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.