Taze patates rosto
Malzemeler
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4-5 dal kekik
• 1 kg taze patates, uzunlamasına ikiye kesilmiş
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Fırını 220 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Kekiği tepsiye serpiştirin, tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Patatesleri kesik kısımları altta kalacak şekilde tepsiye alın. Tuz ve karabiber ekleyip, kalan yağı üzerlerine serpin. 20-25 dakika fırınlayın.
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4-5 dal kekik
• 1 kg taze patates, uzunlamasına ikiye kesilmiş
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Fırını 220 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Kekiği tepsiye serpiştirin, tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Patatesleri kesik kısımları altta kalacak şekilde tepsiye alın. Tuz ve karabiber ekleyip, kalan yağı üzerlerine serpin. 20-25 dakika fırınlayın.