Turna yemişli ve pikan cevizli aşure

Geleneksel tatlımız aşureyi bu kez de Sedef İybar'ın tarifi ve turna yemişi (cranberry), pikan cevizi süslemesiyle deneyin.

Turna yemişli ve pikan cevizli aşure

Malzemeler:
500gr.buğday
2,5lt su
350gr. toz şeker

İç malzemeleri için:
200gr. ayıklanmış ve haşlanmış nohut
200gr. haşlanmış fasulye
100 gr. sarı üzüm
8 adet kuru kayısı (minik doğranmış)
100gr. dolma fıstığı
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu

Üzerini süslemek için:
Şamfıstık tozu
100gr. pikan cevizi
100gr. turna yemişi (cranberry)
Kuş üzümü
Dolma fıstığı

Yapılışı:
Buğdayları bir gece önceden ıslatın. Çok iyi haşlandoğından emin olduktan sonra, diğer iç malzemeleri ve şekeri ilave edin. Tüm bu karışımı yoğun bir kıcam alıncaya kadar 30 dakika daha kaynatın. Daha sonra gül suyu ve süt ekleyerek ateşten alın. Kesinlikle nişasta veya un gibi yoğunlaştırıcı kullanmayın. Aşureyi servis kaplarına sıcakken kepçe yardımıyla paylaştırarak soğumaya bırakın. Soğuyan aşure kaplarının üzerini şamfıstık tozu, pikan cevizi, 100gr. turna yemişi (cranberry), kuşüzümü ve dolma fıstığı ile süsleyin. 

PÜF NOKTASI: Aşurenizin renginin kararmaması için kaynarken içine ceviz ve incir ilave etmeyin. İsteğe bağlı olarak servis etmeden önce üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.