Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte Somer Şef'in nefis tarifi

Masterchef yarışmasında her yıl sorulan bir tarif var ve oldukça zor bir tarif: Uskumru dolması... Somer Şef'in nefis tariflerinden olan bu güzel yemek, herkesin iştahını kabartmaya aday... Gelin hem yapımıyla hem de lezzetiyle uzun süre konuşulacak o tarife birlikte göz atalım...

Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte Somer Şef'in nefis tarifi

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

55 dakika

KALORİ

55

Uskumru Dolması tarifinde balığın temizlenmesi oldukça önemli. MasterChef'te Somer Şef balığın temizlenmesini şöyle gösterdi: 

Uskumru Dolması için malzemeler:

  • Uskumru
  • Soğan
  • Çam fıstığı
  • Kuş üzümü
  • Tarçın
  • Yenibahar
  • Tuz
  • Maydanoz

Narenciye Salatası İçin:

  • Pomelo
  • Maydanoz
  • Nar ekşisi
  • Nar
  • Limon
  • Taze Nane
  • Zeytintyağı
  • Tuz

Kaplama İçin:

  • Mısır irmiği
  • Un
  • Yumurta

USKUMRU DOLMASI HAKKINDA

Tabakta salatanın sulu olmaması ve Uskumrunun ıslanmaması önemli.

Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte Somer Şef'in nefis tarifi adım adım yapılışı

1 Uskumruyu solungaçlarından ve organlarından temizleyin.
2 Kuyruk kısmında ana gövde kemiğini kırın.
3 Her bir tarafına dörder dakika masaj yapın ve baş kısmından pense yardımıyla ana gövde kemiğini balığa masaj yaparak çekin.
4 Ana kemikteki etleri ve balığın iç kısmındaki etleri de kaşık yardımıyla sıyırın.
5 İç dolgu; soğanları piyazlık şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile karamelize edin.
6 Çam fıstığını kavurun ve kuş üzümlerini kaynar suda 5 dakika bekletin. Maydanozları incecik doğradıktan sonra yaptığınız tüm ürünleri ve baharatları bir karışım haline getirin.
7 Balığın içerisinden çıkardığınız etleri de bu iç dolgu karışımının içine ekleyin.
8 İç dolguyu balıkların içine doldurun ve dışını tuzlayın.
9 Uskumru dolmalarını önce un, ardından yumurtaya ve mısır irmiği ile kaplayıp 180 derece derin yağda 6 dakika pişirin.
10 Maydanoz ve naneyi ince ince kesin, pomeloyu küp küp doğrayın ve nar ekşisi, limon, zeytinyağı ve tuz ile birleştirip nar taneleri ile süsleyin.

PÜF NOKTASI

Somer Şef tarifin püf noktasını şöyle anlatıyor: Bu yemeğin özelliği şu. Bu yemeği sadece o gün tutulan uskumru ile yapabilirsiniz. En önemli şey uskumruyu bütün olarak çıkartmak.