Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte Somer Şef'in nefis tarifi
Masterchef yarışmasında her yıl sorulan bir tarif var ve oldukça zor bir tarif: Uskumru dolması... Somer Şef'in nefis tariflerinden olan bu güzel yemek, herkesin iştahını kabartmaya aday... Gelin hem yapımıyla hem de lezzetiyle uzun süre konuşulacak o tarife birlikte göz atalım...
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
55 dakikaKALORİ
55Uskumru Dolması tarifinde balığın temizlenmesi oldukça önemli. MasterChef'te Somer Şef balığın temizlenmesini şöyle gösterdi:
Uskumru Dolması için malzemeler:
- Uskumru
- Soğan
- Çam fıstığı
- Kuş üzümü
- Tarçın
- Yenibahar
- Tuz
- Maydanoz
Narenciye Salatası İçin:
- Pomelo
- Maydanoz
- Nar ekşisi
- Nar
- Limon
- Taze Nane
- Zeytintyağı
- Tuz
Kaplama İçin:
- Mısır irmiği
- Un
- Yumurta
USKUMRU DOLMASI HAKKINDA
Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte Somer Şef'in nefis tarifi adım adım yapılışı
1
Uskumruyu solungaçlarından ve organlarından temizleyin.
2
Kuyruk kısmında ana gövde kemiğini kırın.
3
Her bir tarafına dörder dakika masaj yapın ve baş kısmından pense yardımıyla ana gövde kemiğini balığa masaj yaparak çekin.
4
Ana kemikteki etleri ve balığın iç kısmındaki etleri de kaşık yardımıyla sıyırın.
5
İç dolgu; soğanları piyazlık şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile karamelize edin.
6
Çam fıstığını kavurun ve kuş üzümlerini kaynar suda 5 dakika bekletin. Maydanozları incecik doğradıktan sonra yaptığınız tüm ürünleri ve baharatları bir karışım haline getirin.
7
Balığın içerisinden çıkardığınız etleri de bu iç dolgu karışımının içine ekleyin.
8
İç dolguyu balıkların içine doldurun ve dışını tuzlayın.
9
Uskumru dolmalarını önce un, ardından yumurtaya ve mısır irmiği ile kaplayıp 180 derece derin yağda 6 dakika pişirin.
10
Maydanoz ve naneyi ince ince kesin, pomeloyu küp küp doğrayın ve nar ekşisi, limon, zeytinyağı ve tuz ile birleştirip nar taneleri ile süsleyin.