Üzüm reçeli nasıl yapılır? Üzüm reçeli tarifi ve püf noktaları

Üzüm reçeli, mutfaklarda tatlı bir lezzet olarak yerini alırken aynı zamanda sağlık açısından da faydalar sunan bir tarif. Peki Üzüm reçeli nasıl yapılır? İşte üzüm reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Üzüm reçeli nasıl yapılır? Üzüm reçeli tarifi ve püf noktaları

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

130 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

272

Üzüm Reçeli Tarifi için malzemeler

  • 1 kg üzüm (siyah veya yeşil)
  • 750 g toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 limonun suyu

Üzüm Reçeli Tarifi adım adım yapılışı

1 Üzüm reçeli yapmak için öncelikle üzümleri iyice yıkayın ve saplarını ayıklayın.
2 Bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyin, ardından karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
3 Şekerli suyu kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra üzüm tanelerini ilave edin ve orta ateşte, üzüm taneleri yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
4 Pişirme işleminin sonlarına doğru limon suyunu ekleyin.
5 Reçeliniz kaynadıktan sonra bir tabağa bir damla koyup soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kıvamını kontrol edin. Eğer yeterince koyu değilse, birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.
6 Reçeliniz hazır olduğunda, sıcak bir şekilde temiz cam kavanozlara dökün ve kapaklarını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.