1. Japon tatlı patatesleri
Miyashita, "Okinawa’dan gelen bu mor tatlı patatesler (Japonca’da “imo” olarak adlandırılır) genellikle atıştırmalık veya tatlı olarak yenir. Yaşlanma karşıtı özellikler içeren kırmızı-mor sebzelerde bulunan bir grup antioksidanlar açısından zengindirler. Çalışmalar kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabileceklerini göstermiştir" diyor
2. Miso çorbası
Japon diyeti, fermente gıdalar içeren çeşitli yemekler içerir ve miso çorbası popüler. Miso, fermente edilmiş soya fasulyesi ve tahıllardan yapılan bir macundur. Fermente gıdalardaki probiyotikler, canlı bakteriler veya maya, bağırsak sağlığımızı dengelemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.
3. Daikon turpları
Kök sebzeler Japon mutfağında popülerdir. Daikon turplarının soğuk algınlığını önlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğuna inanılıyor. Bir turp, önerilen günlük C vitamini alımının %124′ünü içerir. Diğer sağlıklı kök sebzeler arasında havuç, pancar, yaban havucu ve şalgam bulunur.
4. Yosun
Deniz yosunu demir, kalsiyum, folat ve magnezyum gibi önemli mineraller açısından zengindir. Diyete lif eklemeye yardımcı olur. Yeterli lif alımı, kalp hastalığı, inme, hipertansiyon ve tip 2 diyabet riskinde karşı destek sağlayabilir.