5 / 7
Uzun ömürlü Japonların sık tükettiği 5 yiyecek - Resim : 5

3. Daikon turpları

Kök sebzeler Japon mutfağında popülerdir. Daikon turplarının soğuk algınlığını önlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğuna inanılıyor. Bir turp, önerilen günlük C vitamini alımının %124′ünü içerir. Diğer sağlıklı kök sebzeler arasında havuç, pancar, yaban havucu ve şalgam bulunur.

6 / 7
Uzun ömürlü Japonların sık tükettiği 5 yiyecek - Resim : 6

4. Yosun

Deniz yosunu demir, kalsiyum, folat ve magnezyum gibi önemli mineraller açısından zengindir. Diyete lif eklemeye yardımcı olur. Yeterli lif alımı, kalp hastalığı, inme, hipertansiyon ve tip 2 diyabet riskinde karşı destek sağlayabilir.

7 / 7
Uzun ömürlü Japonların sık tükettiği 5 yiyecek - Resim : 7

5. Balık

Miyashita, "Günlük beslenmeme her zaman biraz protein, özellikle de somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar dahil ederim. Balıktaki omega-3 yağları kan basıncını düşürmeye, trigliseritleri düşürmeye ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olabilir" diyor.