Vejetaryen burger tarifi nasıl yapılır?
Bu kez özellikle hafta sonları için severek tüketebileceğiniz bir tarifle karşınızdayız: Vejetaryen burger tarifi... Peki, vejeteryen burger nasıl yapılır? İşte tarif için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
70Vejetaryen burger tarifi için gerekli malzemeler
- 1 patlıcan-1 cm. kalınlığında dilimler halinde kesilmiş
- 1-2 adet domates
- kalın dilimlenmiş
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 8 büyük kahverengi mantar
- 4 adet sandviç yapılabilecek ekmek
- 1 avokado-püre halinde
- Roka yaprakları
- Acı biberli mayonez için:
- 250 ml. mayonez
- 10 ml. acı biber salçası
- Damak zevkinize göre limon suyu
Vejetaryen burger tarifi adım adım yapılışı
1
Patlıcan dilimlerinin her iki tarafına da zeytinyağı sürün. Izgara tavada veya önceden ısıtılmış bir fırının ızgarasının altında her iki tarafı kahverengileşinceye kadar pişirin.
2
Domates dilimlerini zeytinyağında kızartın ve tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Daha sonra mantarları ekleyin ve pişene kadar kızartın.
3
Acı biber mayonezi için verilen malzemeleri karıştırıp sosu hazırlayın.
4
Sevdiğiniz bir çeşit ekmeği ikiye bölün. İçine roka yapraklarını, ezilmiş avokadoyu, patlıcan ve domates dilimlerini, mantarları koyun. Son olarak iç malzemenin üzerine hazırladığınız mayonezi sürün.