Vejetaryen burger tarifi nasıl yapılır?

Bu kez özellikle hafta sonları için severek tüketebileceğiniz bir tarifle karşınızdayız: Vejetaryen burger tarifi... Peki, vejeteryen burger nasıl yapılır? İşte tarif için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

Vejetaryen burger tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

70

Vejetaryen burger tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 patlıcan-1 cm. kalınlığında dilimler halinde kesilmiş
  • 1-2 adet domates
  • kalın dilimlenmiş
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 8 büyük kahverengi mantar
  • 4 adet sandviç yapılabilecek ekmek
  • 1 avokado-püre halinde
  • Roka yaprakları
  • Acı biberli mayonez için:
  • 250 ml. mayonez
  • 10 ml. acı biber salçası
  • Damak zevkinize göre limon suyu

Vejetaryen burger tarifi adım adım yapılışı

1 Patlıcan dilimlerinin her iki tarafına da zeytinyağı sürün. Izgara tavada veya önceden ısıtılmış bir fırının ızgarasının altında her iki tarafı kahverengileşinceye kadar pişirin.
2 Domates dilimlerini zeytinyağında kızartın ve tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Daha sonra mantarları ekleyin ve pişene kadar kızartın.
3 Acı biber mayonezi için verilen malzemeleri karıştırıp sosu hazırlayın.
4 Sevdiğiniz bir çeşit ekmeği ikiye bölün. İçine roka yapraklarını, ezilmiş avokadoyu, patlıcan ve domates dilimlerini, mantarları koyun. Son olarak iç malzemenin üzerine hazırladığınız mayonezi sürün.