Yılbaşı kurabiyesi (Gingerbread kurabiye) nasıl yapılır? Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi
Gingerbread kurabiyeleri yani zencefilli tarçınlı kurabiye yılbaşı geldiğinde sofralarda yerini alır, evlere sıcacık bir hava katar. Peki Yılbaşı kurabiyesi (Gingerbread kurabiye) nasıl yapılır? İşte Gingerbread kurabiyesi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
35 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
350Zencefilli tarçınlı kurabiye tarifi için gerekli malzemeler
- 80 gr esmer şeker
- 90 gr bal
- 60 gr pekmez
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı toz karanfil
- 110 gr yumuşak tereyağı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta
- 500 gr un
Yılbaşı kurabiyesi (Gingerbread kurabiye) tarifi adım adım yapılışı
1
Şeker, bal, pekmez ve baharatları bir tencereye alarak ocakta şekerler eriyene kadar ısıtın.
2
Sıcakken tereyağını ekleyerek karıştırın.
3
Kalan bütün malzemeleri bir kaba alarak yoğurun.
4
Hamuru dinlendirdikten sonra açarak istediğiniz kalıpta şekiller kesin.
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!