Yulaf Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi yulaf lapası tarifi kimi için sağlıklı kimi için kilo vermeye yarayan kimi için pratik bir seçenek. Peki pratik yulaf lapası tarifi nasıl yapılır? Yemek sitesi lezzet.com.tr editörü Başak Öngel, Elele okurları için yulaf lapası tarifini hazırladı.

Yulaf Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

50

Yulaf Lapası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf
  • 1
  • 5 su bardağı süt
  • 3 çilek
  • ½ muz
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi tozu
  • 4 adet ceviz
  • 1 tatlı kaşığı bal

YULAF LAPASI HAKKINDA

Yulafın, MÖ 1000 kadar erken bir tarihte, hayvan yemi için hasat eden Yunanlılar ve Romalılar tarafından yetiştirildiğine inanılmaktadır. Yulaf, yüzyıllardır İskoçya'da temel bir beslenme biçimi olmasına rağmen, yulaf lapası kahvaltı öğünlerimize yeni katılmıştır.

Yulaf Lapası Tarifi adım adım yapılışı

1 Yulaf ve süt tencereye alınır. Kapağı kapalı, arada karıştırılarak yulaflar yumuşayana kadar pişirilir.
2 Pişen yulaf lapasına bal eklenerek karıştırılır.
3 Bir kase içerisine alınan lapaya meyveler, Hindistan cevizi tozu ve ceviz eklenir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Yulaf lapasını su ile de yapabilirsiniz. İsteğinize göre su ve sütü yarı yarıya kullanarak hazırlayabilirsiniz. Mevsim meyvelerini kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Yulaf lapasını tatlı olarak tercih edecekseniz bal yerine pekmez ya da normal şeker kullanabilirsiniz.