Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi nasıl yapılır?
MoVe La Ventura'nın menüsünden Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi. Peki, bu lezzetli tarif nasıl yapılıyor? İşte Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
40 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
150DERLEYEN: SELEN TANYERİ
TARİFLER: LA VENTURA
FOTOĞRAFLAR: CUSTOMAKERS
Zahterli sebze & Beluga mercimek için malzemeler;
- 3-4 adet kabak
- 3-4 adet köy biberi
- 50 ml zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru zahter
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 bardak haşlanmış beluga mercimek
- Süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Lavaş
Zahterli sebze & Beluga mercimek nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Biberleri, çok küçük olmayacak şekilde kesin.
2
Kabakları, yarım santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde dilimleyin.
3
Tüm bu karışımı zeytinyağında 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra zahter, kimyon, susam ve az miktarda tuz ekleyin.
4
Ardından 2-3 dakika daha kavurduktan sonra içine mercimekleri ekleyin ve ateşten alın.
5
Farklı bir yerde yoğurt, nane ve tuz ile bir sos hazırlayın.
6
Servis tabağına küçük yuvarlak lavaşları dizin.
7
Üzerlerini sebze karışımı, yoğurt sos ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.