Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi nasıl yapılır?

MoVe La Ventura'nın menüsünden Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi. Peki, bu lezzetli tarif nasıl yapılıyor? İşte Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

150

DERLEYEN: SELEN TANYERİ
TARİFLER: LA VENTURA
FOTOĞRAFLAR: CUSTOMAKERS

Zahterli sebze & Beluga mercimek için malzemeler;

  • 3-4 adet kabak
  • 3-4 adet köy biberi
  • 50 ml zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru zahter
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 bardak haşlanmış beluga mercimek
  • Süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Lavaş

Zahterli sebze & Beluga mercimek nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Biberleri, çok küçük olmayacak şekilde kesin.
2 Kabakları, yarım santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde dilimleyin.
3 Tüm bu karışımı zeytinyağında 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra zahter, kimyon, susam ve az miktarda tuz ekleyin.
4 Ardından 2-3 dakika daha kavurduktan sonra içine mercimekleri ekleyin ve ateşten alın.
5 Farklı bir yerde yoğurt, nane ve tuz ile bir sos hazırlayın.
6 Servis tabağına küçük yuvarlak lavaşları dizin.
7 Üzerlerini sebze karışımı, yoğurt sos ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.