Zeytinyağlı bakla tarifi nasıl yapılır?

Elele arşivinde Deniz Türkali'den hafif ve sağlıklı bir tarif... İşte zeytinyağlı bakla tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

Zeytinyağlı bakla tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

70

Zeytinyağlı bakla tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kg bakla
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 2 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 dal taze soğan
  • Dereotu

Zeytinyağlı bakla tarifi adım adım yapılışı

1 Geniş ve derin bir kaseye suyu, 2 çorba kaşığı unu ve 1 limonun suyunu koyup çırpın. Baklaların 2 başını ve yan kılçıklarını temizleyin.
2 Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
3 Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Kuru soğanları ve sarımsakları bir tencerede 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun. Baklaları sudan çıkartın. Kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
4 Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın. 1 su bardağı kadar unlu, limonlu su ile 1 su bardağı da normal su koyup, kapağını kapatarak pişirin.
5 Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun. Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyin.