Zeytinyağlı bakla tarifi nasıl yapılır?
Elele arşivinde Deniz Türkali'den hafif ve sağlıklı bir tarif... İşte zeytinyağlı bakla tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
70Zeytinyağlı bakla tarifi için gerekli malzemeler
- 1 kg bakla
- 2 çorba kaşığı un
- 1 limonun suyu
- 2 soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 dal taze soğan
- Dereotu
Zeytinyağlı bakla tarifi adım adım yapılışı
1
Geniş ve derin bir kaseye suyu, 2 çorba kaşığı unu ve 1 limonun suyunu koyup çırpın. Baklaların 2 başını ve yan kılçıklarını temizleyin.
2
Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
3
Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Kuru soğanları ve sarımsakları bir tencerede 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun. Baklaları sudan çıkartın. Kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
4
Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın. 1 su bardağı kadar unlu, limonlu su ile 1 su bardağı da normal su koyup, kapağını kapatarak pişirin.
5
Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun. Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyin.