Zeytinyağlı enginar tarifi nasıl yapılır?
Enginar mevsimi geldiğine göre taze bir enginar alıp zeytinyağlı enginar yapmaya ne dersiniz? Mevsiminde yiyeceğiniz enginar hem sağlık deposu hem de lezzet deposu olacak. Peki zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Adım adım yapılışı ve tüm gerekli malzemeler
KAÇ KİŞİLİK
3 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
221Zeytinyağlı enginar tarifi için gerekli malzemeler
- 3 adet enginar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- haşlanmış
- 1 adet soğan
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ limon suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı enginar tarifi adım adım yapılışı
1
Havuç ve patatesin öncelikle kabukları soyulur, ardından küp küp doğranır.
2
Soğan küçük yemeklik doğranır.
3
Tencereye zeytinyağı alınır. Soğan eklenerek kavrulur.
4
Tencereye havuç, patates ve bezelye eklenerek karıştırılır.
5
Bir kapta su, şeker, tuz ve limon suyu karıştırılır.
6
Enginar tencereye ters şekilde yerleştirilir.
7
Hazırlanan pişirme sosu üzerine eklenir ve kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirilir. Soğuk servis edilir.